tisdag 23 februari 2010

När skall borgarna sluta förakta de som jobbar inom hushållssektorn?

När skall borgarna sluta förakta de som jobbar inom hushållssektorn? Att anlita städare till kollektivavtalsenliga löner på företag och i offentlig förvaltning går bra, men skall det städas hemma hos dem ska det antingen vara subventionerat annars får det bli svart!


”...arbetaren är värd sin lön.” står det i en bok som ligger till grund för stora delar av de västerländska värderingarna. En städare har rätt till samma lön och rättigheter, oavsett var hen städar, och just därför skall inga skillnader göras beroende på var jobbet utförs. Arbetsgivare som har svart arbetskraft skall därför alltid bestraffas, oavsett inom vilken yrkessektor svartjobbet sker.


Det är således inte vi som kräver lika rättigheter och skyldigheter för alla inom servicesektorn som har problem med att få teori och praktik att gå ihop, utan de fyra stånden i regeringen (numera oxå påhejade av blåmelonpartiet MP).


Hembesök för att kontrollera sjuka går tydligen bra, men hembesök i våra välbärgade områden för att se om den anställde har f-skatt går tydligen inte. Den människosynen luktar skämt och är inte det minsta roligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar