torsdag 27 maj 2010

Mordförsök blev "bråk" i Aftonbladet

I Aftonbladet idag publiceras en notis från TT angående mordförsök i Hallstahammar. Offren hade delat ut flygblad för det nationalsocialistiska partiet Svenskarnas Parti, och gärningsmännen uppges vara vänsterextremister. Pga detta blev inte rubriken "Mordförsök på partiaktiva!" utan "Vänsterextremister gripna efter bråk". Bråk?! Jag kan garantera att rubriken och omfånget på rapporteringen hade varit radikalt annorlunda om rollerna varit motsatta.

VLT som var först med att rapportera om händelsen rubricerar det som överfall, vilket i alla fall är journalistiskt godtagbart. Anna-Lena Lodenius, journalist som bekvämt nog inriktat sig på högerextremism och rasism (när dyker det upp journalister som vågar inrikta sig på vänsterns politiska våld?), tar givetvis chansen att rikta en Birkenstock-spark mot offren, när hon på sin blogg skriver:

Händelsen har rubricerats som mordförsök. Ironiskt nog delade Svenskarnas parti ut flygblad med rubriken ”För ett tryggt Sverige och mot det mångkulturella våldet”. Känns som det inte är det mångkulturella våldet som de borde bekymra sig mest om.


Att visa någon som helst respekt för offren verkar dock vara för mycket begärt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar