måndag 28 juni 2010

"Olaglig opinion" i GT!

Den liberala tidningen GT, lanserar idag ett nytt begrepp inom samhällsdebatten genom sin ledarskribent Liv Lindell; Olaglig opinion!

Olaglig opinion är enligt henne att twittra om när och var Västtrafik har biljettkontroller, så att de som tjuvåker kan undvika dessa. I brödtexten erkänner hon dock följande;

Planka gör inget otillåtet. Åklagarmyndigheten i Göteborg konstaterade för flera år sedan att verksamheten inte utgör så kallad otillbörlig försäkringsverksamhet.Därmed inte sagt att Planka är något moraliskt föredöme. Det är osolidariskt att tjuvåka - punkt.

Uppenbarligen tycker Liv att GT är ett moraliskt föredöme, som vid varje storhelg går ut med Polisens uppgifter om när och var hastighets- samt alkoholkontroller kommer att äga rum. Fast där handlar det ju inte om solidaritet utan trafiksäkerhet.

Liv menar också att Planka ger det demokratiska systemet fingret trots att det de gör inte är olagligt. Vad gör då GT åt de som drabbats av rattfulla samt hastighetsöverträdare?

Det brukar också sägas "Att vara liberal är att vara kluven!", något som GT bevisar, då de i bilden till ledaren anger vilken hashtag som skall användas om man vill ha reda på var kontroller genomförs; #biljettkontroll. Ett exempel på "olaglig opinion" för att använda Livs egna ord.

Dock verkar inte GT heller ha några högre tankar om sin ledarskribent, då de inte ens gett henne en egen epostadress inom domänen gt.se, utan låter henne hållas med en hotmailadress.

Vi får väl se om hon får fortsatt förtroende när de ordinarie ledarskribenterna återkommer efter semestern...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar