onsdag 16 maj 2012

Expressenmedarbetare hyllar politisk terror som metod

I tisdagens Expressen (liberal) hyllar Expressenmedarbetaren och ledarskribenten på socialistiska Dagens Arena, Anna Hellgren, den politiska terrorn som metod för att uppnå förändringar. Under rubriken "Regnbågens ljus" jämför hon att Uppsala Pride hindrar Folkpartiet och Liberala Ungdomsförbundet (LUF) att delta som organisation i sitt tåg med att HBT-liberalerna för några år sen stoppade den av Säkerhetspolisen stämplade politiskt extrema gruppen Antifascistisk Aktion (AFA) från att delta i Stockholm Pride. AFA är en organisation som, och jag citerarar; "...ägnar sig även bland annat åt hot och attacker mot enskilda personer. " 


AFA har även under dagen meddelat LUF att de ämnar besöka deras alternativa prideparad  "med 30-40 militanta anarkister på er parad på torsdag. Många av oss kanske kommer beväpnade".

Inget av detta lär dock ändra på Anna Hellgrens syn att Uppsala Pride gör rätt då hon i sin artikel skriver "...diskussionen ett friskhetstecken för en rörelse som har sitt ursprung i ett våldsamt upplopp mot polis och förtryckande strukturer."

Den likaledes liberala tidningen Göteborgs-Posten (GP) arvoderar sedan lång tid den syndikalistiska våldsromantikern Edda Manga, vars bostadskollektiv är uppkallat efter RAF-terroristen Jan-Carl Raspe

Man kan visserligen förfäkta åsikten att en liberal tidning skall ha högt i tak, men att liberala tidningar år efter år på regelbunden basis skall arvodera socialister som prisar våld som metod kan knappast ligga i ägarnas eller läsarnas intresse. Eller är det verkligen så illa att både GP och Expressen samtycker...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar