torsdag 17 december 2015

Demokratiministerns man sökte roll i rasistanklagad tv-serie

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (Foto: Riksdagen.se)

Nöjesbladet skriver idag om en ny podd som lanserats av Kristian Luuk, och som ska handla om TV. Hans första gäst är kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Hon berätar där bl a att hennes man, Johannes Bah Kuhnke, sökte rollen som Claire Danes man i senaste serien.

Om kulturministern tillhört Alliansen eller Sverigedemokraterna hade detta blivit en stor skandal i svensk media. Homeland har nämligen kantats av anklagelser om rasistiska stereotyper av socialister och liberaler på kontinenten.

I ett avsnitt av Homeland befinner sig rollinnehavarna i ett syriskt fångläger. För att få graffiti som var så verklighetstrogen som möjligt lät de tyskar med arabiskt ursprung stå för graffitin. Dessa gillade dock inte budskapet i serien och skrev därför på arabiska budskap som "Homeland är rasistiskt" och "Den här serien representerar inte konstnärernas åsikter". Det första budskapet lyckades dessutom ta sig igenom produktionen och gick att ses i ett avsnitt som sänts tidigare under hösten.

Det måste dock ses som anmärkningsvärt att demokratiministerns man inte hade några problem med att söka till en serie som av hennes politiska fränder i Tyskland ses som rasistiskt.

Dock kommer hon undan med det. Som miljöpartist gäller helt andra måttstockar bland våra på Södermalm boende journalister.

Caesars hustru, eller i detta fall man, får inte misstänkas...