måndag 4 september 2017

Var finns viralgranskare i MSM när Fi flummar...?

Det är nu över tre veckor sedan Gudrun Schyman i en intervju av Malin Ekman i Svenska Dagbladet uttalade sig på följande sätt;

Så det är en viktig oppositionell roll man har. 
– Ja, men särskilt nu är den väldigt hånad: ”Ni lägger er platt för Putin”. Till och med sexistiska: ”Ni särar på benen för Putin”.
Vem har sagt det?
Ja, det stod i någon kvällstidning. Det är ingen hejd på uppfinningsrikedomen när man ska förlöjliga. Jag tycker det är pinsamt att vi inte har kommit längre, att så många av frågorna som vi diskuterar är på samma stadie som för 40 år sedan. Jag har svårt att stå ut med dumheten, jag känner en väldig frustration.
Det vore naturligtvis fruktansvärt om något nyhetsmedia hade uttryckt sig så om kvinnor i politiken, så jag granskade det. Inte någonstans fann jag något som ens kunde likna ett sådant uttalande. Malin Ekman verkade inte vara intresserad av att gräva vidare i detta. Inte heller alla de sk viralgranskare som mainstream media har och som gärna sätter tänderna i t ex sverigedemokrater när de uttalar påståenden som de inte har grund för.

Snart är det prick ett år fram till nästa ordinarie riksdagsval. Det ska bli intressant att följa Fi i MSM , och se om granskningen kommer att skärpas eller ens starta.
Själv kommer jag att kritiskt granska alla partier som ställer upp till val.

Det finns i dagsläget fortfarande inte ett enda hos Valmyndigheten registrerat parti som jag kan rösta på, så utifrån det kan jag garantera att inget parti kommer lindrigare undan än något annat.
Däremot kanske jag kommer att satsa på granskningar där jag finner att MSM och/eller sk alternativ media misslyckas.