onsdag 18 februari 2009

Egna barn och andras ungar

I dagens Expressen skriver Kristdemokraternas förstanamn till EU-parlamentet Ella Bohlin, tillsammans med Tidskriften Gringos grundare, Carlos Ejemyr Rojas, under rubriken ”Låt invandrarna bo var de vill”. Detta är ett svar på de riktlinjer som Moderaternas arbetsgrupp mot utanförskap och segregation, som igår presenterades på DN Debatt.

Man skriver där bl a;

”De grundläggande rättigheter som varje människa har lyser med sin frånvaro. Ett av förslagen innebär att den som bosätter sig i "fel" kommun ska straffas. Vi menar att det måste finnas en förståelse för att den som kommer till ett nytt land och har en enda anknytning, kommer att söka sig till den/de städer där man har en kontakt. En medmänniska, en landsman eller en familjemedlem. Det är helt enkelt ett ganska naturligt mänskligt beteende. Arbetsgruppen ser tyvärr frågan som rent skattetekniskt. Vi skulle i stället vilja se en integrationspolitik som byggs på solidaritet, medmänsklighet och rättsäkerhet. ”Jag tycker inte att Moderaternas förslag är helt lyckat i alla stycken, men det är mycket märkligt att en representant för Kd anser att det är ok att barn till flyktingar av sina föräldrar tvingas till att bo i 2:or och 3:or med upp till 8 vuxna personer. Som postanställd kan jag säga att det vanligt i t. ex. Bergsjön. Dessa barn får ingen chans till en lugn arbetsmiljö för läxor, och integration är inte att tala om.

Om ett barn till en etnisk svensk familj hade tvingats till samma uppväxtmiljö så hade politikerna ropat på insatser från det sociala omedelbart. Uppenbarligen förtjänar inte flyktingbarn samma uppväxt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar