fredag 19 november 2010

Jonas Ransgårds symbolprotest

Är det någon som ägnar sig åt symbolpolitik så är det la snarare Ransgård? Hur ser deras förslag på vad pengarna skall användas till i det långsiktiga miljöarbete ut? Vad är Moderaternas förslag till långsiktigt miljöarbete förutom att restaurera gamla kärnkraft, men inte ta ansvar för uranbrytning och slutförvaring av utbränt kärnbränsle i Sverige? Hur mycket pengar har Moderaterna i Göteborg tagit fram att Earth Hour kostar? Vilken kärnverksamhet, förutom det "långsiktiga miljöarbetet", skall prioriteras för dessa pengar?

Han säger oxå att mer elektricitet är viktigt, inte mindre. Att vi i den rika världen producerar mer än vad som egentligen är nödvändigt, och därmed utnyttjar ändliga naturresurser, står ju näppeligen i motsats till att skapa stabil infrastruktur i den fattiga världen? Och tror inte Ransgård att forskning på hur vi kan få ut mer elektricitet och miljövänliga transporter gynnar även den underutvecklade världen? I både Indien och Kina får allt fler råd med bil, och då är det inte bilar som i Sverige skulle miljösubventioneras vi talar om.

Jonas Ransgårds symbolprotest säger mer om Moderaternas brist på miljöpolitik och framtidstänkande än hur vi skapar en ekologiskt hållbar värld.M vill inte släcka Göteborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar