söndag 24 oktober 2010

Djurrätt på avvägar

I dagens GT svarar Richard Klinsmeister, talesperson för Djurrättsalliansen i Göteborg, på ett inlägg om den terror som sk djurrättsaktivister gör sig skyldiga till mot pälsaffärer och -industri.


Han skriver bl a;


Cirka 1,2 miljoner minkar mördas varje år i Sverige.


Djur "mördas" dock inte. De "dödas" eller "avlivas". Mord är en juridisk term för "uppsåtligt dödande av en annan människa".

Djur skall behandlas med respekt, men om vi ger djur samma värde och rättigheter som människor är vi ute på ett farligt gungfly.

Något som sympatisörer till Djurrättsalliansen med all oönskad tydlighet visar.

2 kommentarer:

 1. "Mord är en juridisk term för "uppsåtligt dödande av en annan människa"."

  "Mord" är en term som uppfanns när folk fortfarande trodde på bibelns indelning i "djur" och "människor". I själva verket är vi naturligtvis djur allihop.

  "men om vi ger djur samma värde och rättigheter som människor är vi ute på ett farligt gungfly."

  Och vem vill ge icke-mänskliga djur samma rättigheter som människor? Det är en halmgubbe utan dess like. Läs ex. Djurens Frigörelse av Peter Singer så fattar du vad djurrätt innebär.

  SvaraRadera
 2. Å ena sidan accepterar du ordet "mord", då vi är djur allihop. Å andra sidan är det skillnad på icke-mänskliga djur och människor?

  Således skall då pälsdjursuppfödaren åtalas för massmord (vi kan ju inte ha mördare som går lösa), samtidigt som det är skillnad på vår art och övriga och icke-mänskliga djur inte skall ha samma rättigheter som oss..

  Snacka om att helgardera...

  SvaraRadera