torsdag 27 januari 2011

Folkpartiet silar mygg och sväljer kameler

I dagens Expressen kan man läsa följande;


I dag högtidlighålls minnet av förintelsens offer i riksdagen. 
Men Sverigedemokraterna är inte med i gruppen bakom minnesdagen. 
Gång på gång skakas partiet av naziavslöjanden och partiet har ett minst sagt komplicerat förhållande till sina vit makt-rötter. 
- De har sina rötter i den nazistiska rörelsen som genomförde förintelsen. De bör inte vara med och organisera minnesdagen för förintelsen, säger FP-ledamoten Fredrik Malm.


Jag är den förste att hålla med om att detta är oerhört besvärande för gruppen som arrangerar, samt för Sverigedemokraterna. Sin historia bär man alltid med sig. Dock är uppenbarligen inte all anti-semitism besvärande för Folkpartiet. Förra året deltog representanter för Vänster- och Miljöpartiet i konvojen Ship to Gaza. I denna konvoj deltog förutom medlemmar från Kommunistiska Partiet, ett parti som i sitt partiprogram öppet deklarerar att de vill ersätta demokratin med diktatur och inte tvekar att använda vapen för att få detta till stånd, också aktiva förintelseförnekare som under de senaste åren deltagit på förintelseförnekarkonferenser i Iran.

Om det är besvärande att ett riksdagsparti, som numera är Israelvänligt, har sina rötter inom vit makt-rörelsen, hur mycket mer besvärande borde det då inte vara att ha med partier som senast under förra året hade politiker som aktivt arbetade med förintelseförnekare?

Uttrycket "Att sila mygg och svälja kameler" har sällan varit mer passande...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar