lördag 29 januari 2011

Göteborgs kommun ordnar möte med militanta vänsterextremister!

Söndagen den 6 februari anordnar Kommunistiska Partiets (KP) idrottsklubb, Proletärens FF, en diskussionsafton tillsammans med SDF Tynnered och Göteborgs Fritid om bolagiseringen av idrotten. 


Det är så man baxnar!!!


Kommunistiska Partiet beskriver svart på vitt i sitt partiprogram vilken syn man har på demokrati;


§22
...
Socialismen innebär att borgarklassens diktatur i samhälle och stat under en övergångsperiod ersätts av arbetarklassens, av proletariatets revolutionära diktatur.


Fria val är således inget för KP! Att man inte drar sig våld är uppenbart i nästa paragraf;


§23
...
Därför måste de revolutionära krafterna, arbetarklassen och dess förbundna, även förbereda sig för väpnad kamp.


Med dessa militanta, odemokratiska, revolutionära krafter tycker alltså Göteborgs kommun att det är lämpligt att anordna debattkvällar? Vilka andra föreningar och partier kan Göteborgs kommun tänka sig att att samarbeta; Svenska Motståndsrörelsen? Även dessa vill ju ersätta demokrati med diktatur och kan tänka sig att använda våld för att uppnå det. Eller är det mer "demokratiskt" att bli skjuten av en kommunist än av en nationalsocialist?


Man skäms över Göteborgs kommuns flathet mot diktaturens kreatur!

torsdag 27 januari 2011

Folkpartiet silar mygg och sväljer kameler

I dagens Expressen kan man läsa följande;


I dag högtidlighålls minnet av förintelsens offer i riksdagen. 
Men Sverigedemokraterna är inte med i gruppen bakom minnesdagen. 
Gång på gång skakas partiet av naziavslöjanden och partiet har ett minst sagt komplicerat förhållande till sina vit makt-rötter. 
- De har sina rötter i den nazistiska rörelsen som genomförde förintelsen. De bör inte vara med och organisera minnesdagen för förintelsen, säger FP-ledamoten Fredrik Malm.


Jag är den förste att hålla med om att detta är oerhört besvärande för gruppen som arrangerar, samt för Sverigedemokraterna. Sin historia bär man alltid med sig. Dock är uppenbarligen inte all anti-semitism besvärande för Folkpartiet. Förra året deltog representanter för Vänster- och Miljöpartiet i konvojen Ship to Gaza. I denna konvoj deltog förutom medlemmar från Kommunistiska Partiet, ett parti som i sitt partiprogram öppet deklarerar att de vill ersätta demokratin med diktatur och inte tvekar att använda vapen för att få detta till stånd, också aktiva förintelseförnekare som under de senaste åren deltagit på förintelseförnekarkonferenser i Iran.

Om det är besvärande att ett riksdagsparti, som numera är Israelvänligt, har sina rötter inom vit makt-rörelsen, hur mycket mer besvärande borde det då inte vara att ha med partier som senast under förra året hade politiker som aktivt arbetade med förintelseförnekare?

Uttrycket "Att sila mygg och svälja kameler" har sällan varit mer passande...

måndag 24 januari 2011

Gammal är äldst!

Förra veckans fråga, Vilken poängräkning använder du vid pingismatcher mot vänner?, visade med klar tydlighet att gammal är äldst. 80% av de svarande använder den gamla poängräkningen till 21 vid sina pingismatcher. (Kanske säger en del om ålderstrukturen på de besökande också...)

onsdag 19 januari 2011

Missriktad moralpanik mot TV4

Under de senaste dagarna har det blåst upp en kritikstorm mot TV4.gruppen från bl a Moderat- och S-kvinnorna, SSU samt TV4-reportern Jonas Björck. De vänder sig emot att TV4-ägda Canal Plus visar erotisk film, sk "porrfilm", från midnatt på flera av sina betalkanaler.

För mig är detta en pseudodebatt. Kritiken och bojkotthoten mot kanalen skulle ha varit när TV4 under flera år på nittiotalet sände programmet Småstjärnorna, där små barn från 8 år, sminkade som vuxna och flera gånger i sexualiserade poser, visades på primetime i den marksändna, reklamfinansierade frikanalen TV4.

Att skildra vuxna som har sex med varandra på en betalkanal efter midnatt kan knappast ses som upprörande. Det kvinno- och ungdomsförbunden kan vända sig emot är möjligen den ojämställda lönesättningen. Kvinnorna i filmerna tjänar oftast mångdubbelt mer än de medverkande männen...

tisdag 18 januari 2011

Judisk Krönika bakom disk- Konsekvens eller tillfällighet?

På den eminenta institutionen Kortedala Bibliotek kan man finna tidningar från alla demokratiska och odemokratiska vänstersekter. Man ställer sig därför frågan om det är en konsekvens därav, eller en ren tillfällighet, att tidskriften Judisk Krönika måste rekvireras över disk?



Jag rapporterar- Du avgör.

måndag 17 januari 2011

Expressen Extra, sist med det senaste!

I senaste numret av skvallertidningen Expressen Extra (som jag köper varje vecka för att ha på toaletten där jag klipper mig och därför måste ha där i sann frisöranda) skriver man under rubriken "Senaste nytt" om den tidigare svensktoppsstjärnan Marie Arturén-Persson som gift om sig med sin man för tredje gången. I artikeln, som är som hämtad ur Svenska Journalen, berättar de hur de gled isär men växte ihop igen.

"Thomas brukar säga att vi är som Elizabeth Taylor och Richard Burton."

Slutklämmen visar dock att Expressen Extra kanske skarvat lite med sanningen när de braskade på med "Senaste nytt";

"Den 12 november 1997 var det dags för ännu en vigsel. Tredje gången gillt."

1997?! 1997?!!! Förra millenniet?!!! Min tandläkarmottagnings Allers från 2003 är mer senaste nytt!!!

onsdag 5 januari 2011

Alliansen prioriterar nepotism före internationellt samarbete

I dagens SvD går Utrikesminister Carl Bildt till fränt angrepp mot oppositionen, efter riksdagsbeslutet att skära ned regeringskansliets anslag med 350 miljoner;


Cirka 45 procent av regeringskansliet utgörs av utrikesförvaltningen, och cirka 70 procent av utrikesförvaltningens kostnader utgörs av våra olika myndigheter runt om i världen.


...


Enligt min mening är det som riksdagen nu fattat beslut om strategiskt dårskap för Sverige.


Den strategiska dårskapen ligger dock inte hos oppositionen utan hos regeringsalliansen


För regeringen är det viktigare att Europas största regeringsadministration, befolkad av fruar, äkta män, söner och döttrar till stora bidragsgivare m fl personer anställda med nepotism som enda grund, än att goda kontakter bibehålls med omvärlden.



Facebook Places nu i Sverige

Så verkar då Facebook Places till slut släppts i Sverige. Det är en tjänst där du kan "checka-in" på olika platser och tala om det för dina vänner genom social medier. Föregångare på området har varit Gowalla och Foursquare. Gowalla verkar ha flest användare i Sverige medan Foursquare har haft en mer "seriös" framtoning och redan lyckats knyta till sig företag som H&M, där man kan få rabatter om man checkar in i deras butik och inom en kort tidsrytm handlar och visar upp incheckningen i kassan.

Det ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan Facebook blir marknadsledande även på detta området.

"Nätverket för Torslandas framtid" rasistisk organisation enligt Kd?

I en intervju i dagens Svd säger Kristdemokraternas partiledare, Göran Hägglund;


KD vill under mandatperioden också få gehör för ett konkret förslag från det egna valmanifestet: det ska vara olagligt att delta i och stödja ”rasistiska, kriminella och terroriststämplade organisationer”. En sådan förändring skulle sannolikt kräva en grundlagsändring.


Frågan är vilka organisationer som ska klassa som rasistiska; "Nätverket för Torslandas framtid"? Det är en organisation för boende i en etniskt svenskt välbärgad enklav på Hisingen, Göteborg, dit det nya multikulturella Sverige  ännu inte kommit.


Fast de lär klara sig från rasiststämpeln. Där bor ju massor av integrationsvänliga politker och tjänstemän från hela det politiska spektrat så de lär säkert smälla upp tiotalet flyktingförläggningar och mottagningar för ensamkommande flyktingbarn så fort de blivit egen kommun. 


Säkert.


Jag lovar.

tisdag 4 januari 2011

Broderskap för islamister

"I framtiden kommer det inte gå att läsa sig till några skillnader i synen på HBT mellan kristna och muslimer i Broderskapsrörelsen. För muslimerna innebär det att man kommit igenom denna fråga på ungefär en tiondel av den tid det tagit för den kristna majoriteten."

Det tog ca 1200 år från det Ansgar landsteg tills åtminstone vissa grupper av de kristna kyrkorna i Sverige accepterade HBTQ-personer. Menar Weiderud att homosexuella muslimer som flytt från förtryck pga sexuell läggning skall behöva vänta i 120 år på att få samma rättigheter som övriga medlemmar i Broderskapsrörelsen?

Ytterligare ett offer för arbetslinjen

"Peter Rüger, verksamhetschef på Gävle kommun, anser att kommunen har tagit sitt ansvar när Håkan placerades ut i skogen.
– Han hade utbildning från 90-talet. Det är som ett körkort. Dessutom hade vi testat att han verkligen kunde köra motorsåg, säger han till Dagens Arbete.
Men enligt Arbetsmiljöverkets regler är det förbjudet att arbeta ensam i stormfälld skog – oavsett utbildning. Lars Olov Eriksson, skyddsombud på GS-facket, är upprörd.
– Det är ju precis så här olyckor sker. Det är skrämmande och väldigt allvarligt, säger han."

I borgarnas Sverige räknar de med ett visst svinn så länge arbetslinjen upprätthålls. Undantag gäller naturligtvis för avgångna statsråd, riksdagsledamöter samt kommunalråd.

söndag 2 januari 2011

Är Maria Larsson (Kd) riktigt nykter?

Alkohol är den drog som ställer till med mest sjukdomar och våldsrelaterade brott i Sverige idag. Samtidigt möjliggör Alliansen tillgången till alkohol. Man kan ju undra om Folkhälsoministern. kristdemokraten Maria Larsson, är riktigt nykter...?