måndag 3 december 2012

Flyktingfria Öckerö- Sveriges tryggaste kommun!

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, presenterade idag en lista över Sveriges tryggaste kommuner. Toppade gjorde Öckerö. Till TT säger kommunchefen Ingvar TH Karlsson;

- Det känns fantastiskt roligt. Det visar att vår stora satsning gett resultat.

Han berättar vidare "...att kommunen satsat stort och samlat alla typer av frågor som rör säkerhet, trygghet och folkhälsa under en enhet för att få ett helhetsperspektiv. Han är därför inte förvånad över topplaceringen."

Det är dock inte hela sanningen. När jag gräver lite visar det sig att t ex under 2009-2010 togs inte ens en handfull nyanlända flyktingar emot. Med tanke på hur extremt svårt det är att finna bostad på Hönö, Öckerö och Fotö som kommunen består av, lär inte mottagandet ha ökat de senaste åren. Med tanke på allt tal om vikten av integration vore det väl fantastiskt bra om borgerligt styrda Öckerö kommun följde sina allianskamraters vision i Rosenbad och lät något 100-tal flyktingar från Afghanistan, Somalia och Irak bosätta sig i kommunen. För det skulle väl knappast påverka tryggheten på ön, eller hur...?

1 kommentar:

  1. Ja,lite flyktingar,till Öarna,och Statistiken förändras ögonaböj!!!

    SvaraRadera