söndag 23 november 2014

Kulturskribent beger sig utanför reservatet

I dagens GP (pappersupplagan) skriver kulturskribenten Magnus Haglund om hur han beger sig på upptäcksfärd i sin bostadsort Göteborg. Orsaken är en resa med flygbussen till Landvetter;

Jag satt på flygbussen ut mot Landvetter. Precis när bussen passerat Liseberg och svängde av mot motorvägen, tittade jag upp mot de ståtliga husen i rött tegel på berget. Vad är det där för stadsdel egentligen? Hur kommer det sig att jag aldrig lagt märke till den förut? 

Med anledning av detta tar han sig en tur i Jakobsdal och Tynnered.

Varför är då dessa stadsdelar för en kulturskribent som, särskilt i hans ålder, borde ha varit runt i alla stadsdelar och känt på miljön, kulturen och vad de olika etniciteterna har att bidra med?

En av orsakerna kan vara är att han bor i det område som är Göteborgs Södermalm; Masthugget/Majorna/Linné. I likhet med Södermalm är det tre stadsdelar där alla inom  kultur- och mediesektorn vill hamna, och uppenbarligen till slut gör. Där ser man samma saker som alla andra i området, röstar på samma sätt (V, MP och Fi) och får därmed samma perspektiv på tillvaron.

Det bevisas åter att de mest inskränkta människorna i vår stad är de tidigare nämnda yrkesgrupperna; De inom kultur och media.

Tragiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar