tisdag 10 februari 2015

För puckad för Pucko?

Expressen kunde i går rapportera att den svenske landslagsspelaren i ishockey, Simon Hjalmarsson, var så berusad när han skulle gå på planet till Ryssland att han vägrades tillträde.

 Simon Hjalmarsson (Foto. Famouswiki.com)

I Radiosporten under måndagen intervjuades Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt om saken. Han sade att de efter den andra matchen mot Finland hade haft middag och att Hjalmarsson druckit ett par tre öl till maten, samt tagit en insomningstablett, en kombination som i hög gradökar berusningen. På frågan om vad Hjalmarsson istället borde ha gjort svarade Boustedt att han borde ha hoppat över insomningstabletten då det inte är förbjudet att dricka öl.

Tommy Boustedt (Foto: Twitter)

Mig veterligen är det inte heller förbjudet att ta en insomningstablett. Hjalmarsson kunde således ha skippat ölen. Det kan ju dock vara så att Boustedt inte ville hamna i onåd hos sponsorn Falcon, vars stora intäkter kommer från alkoholhaltiga drycker. Dock är även Cocio, mer känd som Pucko, sponsor och han kunde således rekommenderat denna i det närmaste svenska nationaldryck till Hjalmarsson.

Som sista alternativ kunde Boustedt även rekommenderat isvatten. Is fanns det ju gott om i Stockholm, till skillnad från i Västerås...