tisdag 5 maj 2009

Killshot (2008)

Det här är första filmen efter Mickey Rourkes monumentala comeback i strålkastarljuset med The Wrestler, och bygger på en roman av Elmore Leonard.

Storyn känner vi igen. Mickey Rourke spelar en yrkesmördare, Blackbird, som vill pensionera sig men ska göra ett sista jobb. På halsen får han en ung, stasad nybörjarmördare som han tvingas samarbeta med, och som älskas av oss i publiken ungefär lika mycket som Jar Jar Binks.

Diane Lane spelar en fru som tillsammans med sin man blir satta i ett vittnesskyddsprogram, då de sett Blackbird och hans kumpan utföra ett brott. De kommer dock snart underfund att FBI inte kan skydda dem.

Filmen är väl vare sig sämre eller bättre än mycket annat i genren. Mickey Rourke agerar så mycket han kan med tanke på sina oräkneliga plastikoperationer, och underskattade Diane Lane gör som vanligt ett gott hantverk. Mickey Rourkes kumpan drar ner dock betyget en hel del då han bara är irriterande utan minsta tillstymmelse till attraktion. Således en film du inte behöver springa benen av dig för att hyra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar