lördag 28 februari 2009

Veckans stryktipsrad

Även denna vecka på 64 rader, dår Stryktips-SM pågår. om du tar bort x i Match 1, och 1 i Match 7 så får du min Stryktipsligerad:

Stryktipset
MatcherRätt rad Mitt system
1. Middlesbr - Liverpool Dubbelv

X2
2. Arsenal - Fulham
1

3. Chelsea - Wigan
1

4. Burnley - Sheff.W
1

5. Norwich - Coventry
1X
6. Preston - Ipswich
1

7. Southampt - Cardiff
1
2
8. Watford - Crystal P
1

9. Barnsley - Queens PR
1X
10. Brist.C - Blackpool
1

11. Reading - Nottingh.
1

12. Swansea - Charlton
1X
13. Wolverh. - Plymouth
1X

Tyska odds

Torsdag-fredag blev det inga speltips, detta beroende att jag var helt slut efter jobb, samt att min träning tog ut sin tribut. Tur var det dock, då jag troligen hade förlorat på de spel jag hade tänkt sätta. I onsdags svek Man U så därför är kontot just nu 984:-

Inför 15.30 spelar jag Shalke och Leverkusen till max. De är topplag och bör ta hem detta. Stryktips och ev fler odds följer.

onsdag 25 februari 2009

Dagens spel

Fr o m idag börjar jag även blogga om de spel som jag har lagt. Inspiration och underlag hämtar jag oftast från Spelombudsmannen och Svenska Spel, men även andra. Mitt spel bygger på att jag satsat mellan 3-6% av summan på spelkontot hos Svenska Spel. Spelen är singlar om inget annat anges. Saldot nu är 1002:-.

Idag spelar jag 60:- på Real Madrid och Chelsea i Champions League, och det av likadana orsaker. Båda lagen har bara teoretiska möjligheter att vinna sina respektive ligor, och CL är alltid det man satsar på i andra hand. Chelsea har kommit igång efter tränarbytet, coh både de och RM är starka hemma och vet hur viktigt ett bra resultat är till bortaplan.

söndag 22 februari 2009

Midnight Movie (2008)

Under det tidiga 70-talet spelas en skräckfilm in som blir en kultklassiker. Regissören Radford hamnar på psykiatrisk klinik då han mördade alla i filmen. Radford flyr dock från mentalsjukhuset i början på 200o-talet och lämnar ingen levande kvar.

Fem år senare har en sliten kvartersbiograf skräckfilmsnattiné, och visar kultklassikern för första gången sedan Radfords rymning. Vem tror ni dyker upp...?

Filmen har allt man kan begära av en amerikansk b-skräckis; ett gäng tonåringar, en mördare i mask, en polis som fått upp ett spår som ingen kollega tror på, en scen med ett par bara, fylliga bröst, kort sagt...The whole hullaballo!

Ett måste om man som jag är svag för den här sortens filmer.

...glömde jag förresten att säga att slutet lämnar öppet för en sequal...? ;-)

lördag 21 februari 2009

Atari Teenage Riot - Kids Are United

En underbar technoversion på Sham 69:s klassiska fotbollsdänga "Kids are United", av allas våra Atari Teenage Riot!

Veckans stryktipsrad

Sedan ett par år är jag med i Stryktipsligan, där jag varje vecka lämnar in ett system på 16 rader, och tävlar mot 15 andra. Jag komer därför varje vecka att visa mina rader, samt i mån av tid komma med förklaringar till varför jag tippar som jag gör. Just nu är det oxå Tips-SM, vilket gör att det kommer med två extra tecken.

Stryktipset


1. Arsenal - Sunderl 1
2. Bolton - West Ham 1X
3. Middlesbr - Wigan 1X
4. Stoke - Portsmo. 1
5. Coventry - Birmingh. X(2)
6. Norwich - Burnley X(2)
7. Sheff.W - Crystal P 1
8. Southampt - Preston X2
9. Barnsley - Charlton 1
10. Blackpool - Watford 1X
11. Plymouth - Sheff.U 2
12.Reading - Brist.C 1
13.Swansea - Doncaster 1

Arsenal är veckans säkraste spik, detta trots att de har en CL-match i veckan mot Roma. De har historiskt haft en förmåga att svikta direkt före och efter stora matcher, men med Eduardo tillbaka i storform, samt pressen att ta sig upp på CL-kvalplats, så spikar jag dom.

Bolton är ostabila, men West Ham har inte slagit dem borta på 15 år, så krysset garderas med en etta.

Boro ligger risigt till, och Wigan har sen länge tappat sin fina form. Vilja slår klass, men oavgjort hjälper båda.

Stoke har tagit 21 av 24 poäng på hemmaplan. Portsmouth har vunnit en av de senaste 6 matcherna, visserligen den senaste men ändå. Spikar ettan.

Coventrys jämnhet och Birminghams kvalité gör att jag spikar krysset på 16 raders, men lägger till en tvåa på Tips-SM.

Även här spikar jag krysset på 16, med bortagardering på tvåan i Tips-SM. Norwich kämpar för att undvika degradering och Burnley vill nå kvalplats till Premier League.

Sheffield W. har bara två förluster på 15 hemmamatcher. CP har inte vunnit på de fem senaste, och har ett dåligt bortafacit. Spiketta!

Southampton ligger risigt till, medan Preston bara tagit tre bortasegrar trots att de ligger i toppen av tabellen. X2 således.

Barnsley tog årets första seger i veckan, medan Charlton måste gå för seger. Detta öppnar för många kontringar och en spikad etta.

Watford vann i veckan och kan genom klassiskt spel (skjut bollen hårt, högt och långt) knipa en pinne här.

Sheffield U får tillbaka flera spelare och Plymouth har inte vunnit sen Jesus gick i sandaler. Tvåa.

Bristol C vann visserligen sju raka fram till senast, men Reading är tillsammans med Preston Championships mest segerrika lag hemma, så här spikar jag ettan.

Swansea åkte på en förnedrande förlust mot Watford senast, vilket Doncaster får betala för. Etta.

fredag 20 februari 2009

Babylon A.D. (2008)

Vin Diesel är legosoldaten Thoorop i ett postapokalyptiskt Ryssland under 4:e världskriget. Han får i uppdrag att transportera en flicka från Ryssland till New York, och upptäcker under resan att det är något speciellt med henne som gör att många är beredda till stora uppoffringar för att få lägga händerna på henne.

Manuset är otroligt svagt, och slutet slarvas bort, men detta uppvägs mer än väl av snygga bilder och välgjord action. En helt ok rulle att slänga på en vardagkväll.

The King of Kong: A Fistful of Quarters (2007)

Under det tidiga 80-talet är Billy Mitchell "The King of Kong" och sätter nytt världsrekord i arkadspelet Donkey Kong, och blir dessutom utsedd till "gamer of the century".

2003 bestämmer sig den arbetslöse mellanstadieläraren, Steve Wiebe, att han vill bli bäst i något, och bestämmer sig för att försöka slå det 20 år gamla rekordet.

Det här är en charmig, gripande och rolig dokumentär som presenterar ett helt galleri av personligheter. Man behöver aldrig ha spelat ett arkadspel i hela sitt liv för att inse att original som dessa finns inom alla områden.

Filmen har vunnit pris på flera filmfestivaler, och om du kan komma en enda orsak till att inte vika 70 minuter åt denna film, så har du prioriterat fel!

onsdag 18 februari 2009

Egna barn och andras ungar

I dagens Expressen skriver Kristdemokraternas förstanamn till EU-parlamentet Ella Bohlin, tillsammans med Tidskriften Gringos grundare, Carlos Ejemyr Rojas, under rubriken ”Låt invandrarna bo var de vill”. Detta är ett svar på de riktlinjer som Moderaternas arbetsgrupp mot utanförskap och segregation, som igår presenterades på DN Debatt.

Man skriver där bl a;

”De grundläggande rättigheter som varje människa har lyser med sin frånvaro. Ett av förslagen innebär att den som bosätter sig i "fel" kommun ska straffas. Vi menar att det måste finnas en förståelse för att den som kommer till ett nytt land och har en enda anknytning, kommer att söka sig till den/de städer där man har en kontakt. En medmänniska, en landsman eller en familjemedlem. Det är helt enkelt ett ganska naturligt mänskligt beteende. Arbetsgruppen ser tyvärr frågan som rent skattetekniskt. Vi skulle i stället vilja se en integrationspolitik som byggs på solidaritet, medmänsklighet och rättsäkerhet. ”



Jag tycker inte att Moderaternas förslag är helt lyckat i alla stycken, men det är mycket märkligt att en representant för Kd anser att det är ok att barn till flyktingar av sina föräldrar tvingas till att bo i 2:or och 3:or med upp till 8 vuxna personer. Som postanställd kan jag säga att det vanligt i t. ex. Bergsjön. Dessa barn får ingen chans till en lugn arbetsmiljö för läxor, och integration är inte att tala om.

Om ett barn till en etnisk svensk familj hade tvingats till samma uppväxtmiljö så hade politikerna ropat på insatser från det sociala omedelbart. Uppenbarligen förtjänar inte flyktingbarn samma uppväxt.

söndag 15 februari 2009

Tightrope (1984)

Ytterligare en mörk snutfilm med Clint Eastwood. Filmtipset beskriver den med följande ord;

Franska kvarteren i New Orleans. Eastwood som mordutredare är en sexmördare på spåren. Hans jakt försvåras när han upptäcker sina mörkare sidor och attraheras av de sexuella perversiteterna i sin relation till en kvinna från våldtäktsinstitutet.

Det som gör denna film bättre än de vanliga, är att han är dessutom spelar en frånskild man som dessutom ansvarar för sina två dötrrar, varav en spelas av hans riktiga dotter, Alison Eastwood.

Filmen hade varit en fullpoängare om det inte hade varit för det kalkonartade slutet.

måndag 9 februari 2009

Bästa fotbollslåten?

Detta måste vara den bästa fotbollslåten genom tiderna?! (kanske oxå för att det är en av de bästa punklåtarna nånsin...)

Ang borgerlig miljöpolitik

I Ekots lördagsintervju senast intervjuades Maud Olofsson. På frågan om en ev framtida uranbrytning i Sverige svarade hon att hon kände sig trygg med "den starka minerallag vi har".

Det är ju en himla tur för kärnkraftslobbyn att minerallagen inte är lika stark på andra håll i världen, för hur skulle vi då få bränsle till vår "rena energi"...?

söndag 8 februari 2009

Sudden Impact (1983)

Den bästa av Dirty Harryfilmerna; Mörkare, våldsammare och med suggestiv 80-talsmusik. Ett litet mästerverk att ständigt återvända till!