söndag 15 augusti 2010

GP skyddar brottslingar?

I dagens GP kan man läsa om en synnerligen rå väskryckning på Hisingen. Två yngre män rycker väskan av en äldre dam så att hon faller i backen och med starka smärtor förs till Sahlgrenska Sjukhuset. Gp avslutar notisen med;

"Polisen har inga spår efter männen."

Detta är oerhört märkligt och tyder antingen på usel journalistik eller medveten mörkning av gärningsmännen. På polisens sida står nämligen följande signalement att läsa;

"En av männen beskrivs som mörkhyad, lång och smal och den andre som svarthårig, 160-165 centimeter lång, mörk munkjacka och båda sägs vara i 15-17-årsåldern."


Varför tar man inte med detta signalement i tidningen? Ljuger man medvetet om det signalement som Polisen vill sprida till allmänheten? Eller är det av "rädsla för rasism" som man skyddar dessa misstänkt kriminella element?

 GP är skyldig sina läsare, och inte minst den utsatta damen och hennes nära och kära, en ursäkt och upprättelse genom att gå ut med korrekt information och signalement!

3 kommentarer:

 1. Det verkar finnas en överenskommelse emellan de flesta av Sveriges största dagstidningar att man ska förtiga dennna viktiga&relevanta info.(för att få fast de skyldiga) såvida det inte var en blond eller rakad person som utfört brottet.
  Det är ett Helt sjuk journalistklimat som nu råder i Sverige anno 2010.
  Vem tror de att de"hjälper/skyddar" med detta??

  SvaraRadera
 2. Rösta på SD så Sverige får ett bättre samhällsklimat, bättre och öppnare debatter!

  SvaraRadera
 3. Jag har själv fått svar från en chefredaktör att man inte lägger ut signalement på icke svenskar efersom man inte vill bidra till ökat främlingshat.
  Brottsoffrens upprättelse kommer i andra hand.

  SvaraRadera