tisdag 24 augusti 2010

Ohlys demokratisyn

I P1-morgons partiledaarutfrågning fick Lars Ohly en del kortfrågor. I valet mellan finans- eller utrikesminister valde han utrikesminister. I valet mellan Iran eller Israel valde han att inte välja, med svaret;

"Israel är ett av de länder som sen länge förtryckt folkrätten och ockuperat ett helt land, samtidigt som Iran är ett av de värsta blodiga regimerna. Det är en omöjlig frågeställning."

Har "ockuperat ett helt land"? Ett helt land? Uppenbarligen delar Lars Ohly Hamas uppfattning om att Israel skall kastas i havet. Vänsterpartiet anser sig ju dessutom stå för kvinnors och homosexuellas rättigheter. Jag har dock ännu inte till denna dag någonsin sett en regnbågsflagga i en anti-Israeldemonstraton. Det kan ju bero på att Vänsterpartiets kamrater i kampen mot Israel förnekar dessa grupper sina rättigheter. Detta till skillnad från Mellanösterns enda demokrati, Israel.

Det är fortfarande min fasta övertygelse att S & Mp haft ett försprång gentemot alliansen om de inte tagit in de skogstokiga kommunisterna i samarbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar