tisdag 20 september 2011

Gatutidningen Faktum tar upp kampen mot religionsfriheten

Gatutidningen Aluma i Malmö har drabbats av strömavhopp av medarbetare pga att den nye ansvarige utgivaren har en bakgrund som marknadschef på Livets Ord. Detta för att de påstår att deras publicistiska frihet skulle vara hotad.  Detta har fått gatutidningen Faktum att snabbt fatta beslut om att anställa de avhoppade medarbetarna i Malmö, och starta upp en verksamhet även där. På sin officiella Facebooksida går man ut med orsaken;

"Nu är det officiellt. Faktum tar upp kampen mot Livets Ord!"

I Sydsvenskan säger Faktums chefredaktör Aaron Israelsson;


Att en ansvarig utgivare av Alumas styrelse tillsätts bl a på sina meriter som marknadschef hos Livets Ord tolkas alltså av Faktum som att Aluma nu "kapats" av Livets Ord?!

Det som nu är officiellt är inte bara att Faktum nu tar upp kampen mot Livets Ord, utan dessutom att man tar upp kampen mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna där rätten att utöva sin tro är stadsfäst.


2 kommentarer:

  1. Alla som slåss mot Livets Ord är värda respekt!

    SvaraRadera
  2. Jag är för religionsfrihet, vilket för mig innebär både rätten till och från religion. Så länge religions- och församlingstillhörighet inte påverkar arbetet så anser jag att alla människor skall behandlas lika. Det ansåg uppenbarligen även Alumas styrelse. I detta fallet är det således de som har min respekt.

    SvaraRadera