måndag 23 november 2015

Åsa Romson fortsätter att "briljera"

I dag måndag intervjuas vice statsminister Åsa Romson om den pågående terrorn mot Europa. Hon fortsätter att briljera med flera uttalanden.

Åsa Romson, som dagen efter sin beramade tweet om ett ev inställt klimattoppmöte i Paris utskickat under tiden ett kidnappningsdrama fortfarande pågick i en konsertlokal, förklarade idag vad statsminister Stefan Löfven menade med att "vi har varit naiva". Något som kan ses som förmätet med tanke på att hon själv blev rejält uppläxad av statsministern för tidigare nämnda tweet.

Hon berättar också leende (en leende Åsa Romson syns under stort sett hela denna intervju om terror) att det värsta med terrorn är att "den gör oss rädda". De vars respektive och/eller familjer blivit brutalt dödade, både i Paris och annorstädes, tycker nog att just det är värre.

Avslutningsvis frågar Expressen TV:s reporter Åsa Romson om den beramade tweeten, och om hur Åsa Romson idag ser på den. Hon svarar att det är "förståeligt om folk rycker en tweet ur sitt sammanhang", att "man får ändra och förklara vad man menade" och avslutar med "Jag tycker inte att det är en stor sak.

Att bara pudla ligger inte för Åsa Romson, inte ens för en tweet som skickades ut under tiden ett hundratal personer mördades i en konsertlokal. Om hon hade beställt julbord på Vår Kök och Bar på Vårväderstorget i Göteborg, som blev utsatt för en attack med maskingevär och flera människor dog, så hade hon nog inte tvekat att fråga om julbordet nu blir inställt samtidigt som liksäckarna bars ut.

Intervjun i sin helhet kan ses nedan;