lördag 7 november 2015

Henok Goitom - Dubbel MVP?

I veckan prisades allsvenska fotbollsspelare i den av familjen Bonnier ägda kanalen C More. Jury var bl a tränare och lagkaptener i de allsvenska lagen.

Som mest värdefulla spelare (MVP) valdes AIK:s lagkapten Henok Goitom. Något som kan anses märkligt då hans lag, som var topptippade, endast tog Stora Silver för sin tredjeplats i årets allsvenska. Vinnare borde naturligtvis Emir Kujovic i Norrköping ha blivit. Dels för att han vann skytteligan, men framförallt för att hans lag, som spelades till 60 ggr pengarna inför säsongen, var de som tog hem årets allsvenska.

Nu lär dock detta MVP inte bli Henok Goitoms sista. Obekräftade uppgifter gör gällande att han även kommer att utses till Eritreas mest värdefulla spelare. Detta då han dels är den ende spelare som återvänder till Eritrea efter bortamatch, dels för att han är den ende eritrean som på allvar känner stolthet över att spela för den blodiga diktaturen...

Fotnot: På måndag är den ordinarie Fotbollsgalan. Den direktsänds även den på en TV-kanal ägd av familjen Bonnier. Denna gång TV4.