onsdag 31 maj 2017

Kan man leva fridfullt med sin mobil?

Går det att som en modern människa leva ett fridfullt med sin smarta mobil? Frågan är kanske märkligt ställd enligt vissa, men visst har många av oss allt för lätt att ofta vid minsta paus i det vi gör, istället för att att njuta av omgivningen kasta oss över telefonen.

Dave Rubin ( en klassiskt liberal homosexuell amerikansk jude som är gift med en man och som av den svenska myndigheten Svenska Institutet, hängdes ut som en HBTQ-bashande nazist, något du kan läsa om här) har i sitt Rubin Report bjudit in Tristan Harris.

Tristan Harris har tidigare jobbat på Internetjättar som Google, där han bl a utvecklade Google Mail, men driver nu organisationen Time Well Spent, där han vill få utvecklare att få ett etiskt förhållandesätt till människa och teknik.

Han berättar bland annat om hur han på Google i arbetsgruppen funderade på om det var nödvändigt att ha en push-notis för varje mail som kom, och som i många fall ökade stressen hos användarna.

Han menar oxå att Internetjättarna kan göra sina produkter mer användarvänliga, men att de till stor del naturligtvis handlar om intäkter då de säljer reklam på sina plattformar.

Nedan finner du samtalet i sin helhet, uppdelat i två avsnitt;(Källor: Youtube, Wikipedia)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar