onsdag 31 maj 2017

Omni vinklar kommunistiskt våld på Ivanka Trump

Schibsted-ägda Omni, en sajt som samlar nyheter från världen över och sätter en egen spinn på dem, vinklar idag en nyhet om försvunna människorättsaktivister i Kina så att det framstår som Ivanka Trumps företag har sett till att de försvinner.


Hur ligger de då till?

Jo, om man läser de artiklar som Omni grundar sin rubrik, bildsättning och ingress på så framstår det klart att China Labor Watch INTE anklagar Ivanka Trump för något som helst brott, utan det kinesiska kommunistiska partiet, något som inte alls nämns i Omnis ingress där alla strålkastare lyser på Ivanka Trump.Nyhetsbyrån AP, som är en av de som skriver om händelsen, skriver följande;

The arrest and disappearances come amid a crackdown on perceived threats to the stability of China’s ruling Communist Party, particularly from sources with foreign ties such as China Labor Watch. Faced with rising labor unrest and a slowing economy, Beijing has taken a stern approach to activism in southern China’s manufacturing belt and to human rights advocates generally, sparking a wave of critical reports about disappearances, public confessions, forced repatriation and torture in custody.


Den enda vinkel de har till Ivanka Trump är att hon äger ett av alla de företag som handlar av fabrikanten;China Labor Watch’s investigation also had an unusual target: a brand owned by the daughter of the president of the United States.

Nu spelar detta ingen roll för Omni. De vet att få läser de källor de hänvisar till och nu kommer det att twittras under hela dagen att familjen Trump skickar folk att avlägsna obekväma människor trots att det i rapporteringen framgår att ingen misstanke om detta framförts.

Och så finns det de som undrar varför mainstream media föraktas av allt fler...


(Källor: Facebook, Omni, AP News)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar