måndag 17 augusti 2015

Ekot fortsätter anlita vänsterstatsvetare för analys av borgerliga


I dagens Luncheko rapporterar man om striden inom Kristdemokraternas ledning om rätten för homosexuella par att adoptera barn, där partiledare Ebba Busch-Thor är för.

Som expert har de åter valt Marie Demker, som de endast presenterar som professor i Statsvetenskap vid Göteborgs Universitet. De senaste åren har hon blivit deras återkommande expert när det gäller Allianspartierna samt Sverigedemokraterna.

Vad de aldrig berättar är att hon själv står på en grundmurad socialistisk värderingsgrund. Hon har varit kandidat till Regionsfullmäktige i Västra Götaland för Vänsterpartiet och hennes privata blogg heter Vänstra Stranden. Hon döljer således personligen inte sina socialistiska värderingar.

Varför en licensfinansierad nyhetsredaktion som anser sig stå för "fri radio" fortsätter vägra ha en balanserad och rättvis bevakning av Allianspartierna och Sverigedemokraterna är något kunderna, alltså licensbetalarna, borde ställa sig.

Uppenbarligen har vare sig nyhetsredaktionen eller Sveriges Radios chef, Cilla Benkö, några problem med dessa i det närmaste propagandistiska nyhetsinslag.