onsdag 3 februari 2016

Viralgranskaren och mediehusen

I dagens GP beskrivs hur många svenskar undrade över att Daily Mails rapportering från Mölndal endast kom en del svenskar till del. Tydligen var det inte fullt så skickliga IT-tekniker hos Daily Mail själva som låg bakom.

I slutet av artikeln skriver GP följande;
Ett bra första ställe att kolla, om man stöter på något som verkar väldigt upprörande eller häftigt är för övrigt tidningen Metros Viralgranskaren.Det är änna lite sött. Vi har nio miljoner invånare, men bara en ackrediterad "viralgranskare". Det är dock inte så märkligt att alla mediahus hänvisar till Jack Werner, då han är extremt skicklig på det han gör. Under alla hans år som "viralgranskare" har han nämligen aldrig lyckats finna en enda vänsterperson på nätet som hatar eller hotar, detta trots att t ex Revolutionära Fronten på Facebook under lång tid redovisade exakt vilka attacker de utfört, och vilka som förtjänade att attackeras.


Dock måste cashen in, och då Jack Werner bor i en trappuppgång i Stockholms innerstad där lägenheterna går för mångmiljonbelopp så ska ju banken ha sitt, och inga mediehus, eller för den del Östblocket på Gärdet, betalar för en rättvis och balanserad bevakning.